Azure Compute Services Quiz


1. Which of the following Windows Server roles is not supported on Azure Virtual Machines?
Answer: Hyper-V

​
2. The smallest recommended virtual machine size in Azure for a production environment is:
Answer: A1


3. Azure supports both .vhd and .vhdx file formats for Virtual Machines.
Answer: False
​

4. To how many resource groups can a resource be added?
Answer: 1
​

5. The VM size determines the number of __.
Answer: NIC
​

6. Which of the following helps Azure maintain high availability and fault tolerance when deploying and upgrading applications.
Answer: Availability set


7. You need to deploy a virtual machine on Azure with a low memory entry level requirement. Which virtual machine sizes should you consider choosing?
Answer: BasicA0- BasicA4
​

8. You can estimate costs you will incur on Azure by using which tool?
Answer: Pricing Calculator
​

9. Most types of resource can be moved to a different resource group at _______
Answer: Anytime


10. Azure Virtual Machines only support VM's running Microsoft Windows operating system.
Answer: False